Beslenme Sağlık ve Temizlik
Bu dönemdeki dengeli ve sağlıklı beslenme ileriki yıllar içinde beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturur. Dengeli beslenen çocukların gelişimleri hızlı olur, çok çabuk hasta olmazlar, hastalıklara karşı vücut dirençleri güçlüdür, diş çürüklükleri azdır ve beyin gelişimleri olumlu etkilenir.
Menülerimiz, diyetisyen kontrolünde olup; protein, karbonhidrat, sebze, meyve ve süt grubu dengesine göre çocuklarımızın günlük kalori ihtiyaçlarına göre hazırlanmaktadır. Haftalık menümüze internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Çocuklarımız, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek yemektedirler. Yemeklerimiz aşçımız tarafından kurumumuzda pişirilmekte, menüler, çocukların iştah ve damak zevkleri göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.
Organik ürünlerin tüketilmesine dikkat edilmekte; kışın kış sebze ve meyveleri yazın yaz sebze ve meyveleri tüketilmektedir. Hiçbir şekilde, konserve, gıda boyası, konsantre, asitli içecek gibi katkı maddeli ürünler tüketilmemektedir. Çocukların sağlıklı olmaları için, sık sık eller yemekten önce, yemekten sonra, tuvaleti kullandıktan sonra, etkinliklerden sonra yıkanır. Yemekten sonra dişler fırçalanır. Sofrada uyulması gerekli olan görgü ve nezaket gibi davranış kuralları, sorumluluk alma, yardımlaşma, işbirliği-dayanışma gibi becerilerin kazanımı da önemli olduğu için, sofra hazırlama, sofra kaldırma gibi konularda drama çalışması yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz de çocuklar ile beraber yemek yemekte ve bu konularda çocuklarımıza model olmaktadırlar.
Temizlik görevlimiz tarafından, fiziksel ortamlarımız, oyuncaklar, minderler, temizlenmekte ve belirli sürelerde dezenfekte edilmektedir.